Expertlösningar för värmekameror. Ring oss nu på 013 - 17 81 00

Även ett millimeterstort hål på en fjärrvärmeledning kan orsaka ett läckage på flera kubikmeter varmt vatten varje dag. Hitta läckorna genom att genomföra en flygtermografering med Termisk och minska energiförluster och miljöpåverkan, samt undvik slukhål och underminering av marken som kan orsaka skador på såväl person som infrastruktur.

Beprövad metod
I fler än 50 städer har Termisk kartlagt och analyserat fjärrvärmenätet från ovan med hjälp av en högupplöst värmekamera monterad på ett flygplan eller drönare. Termisks metod för att detektera och analysera läckor baseras på mångårig svensk forskning och avancerad maskininlärning och klarar av att hitta även de minsta läckagen. 

Analys och mjukvara
För att bistå vid analysen av resultatet från flygningen har Termisk utvecklat en mjukvara där du lätt kan genomföra analys på olika nivåer. Med AI-algoritmer har vi ökat träffsäkerheten i materialet och kan även utesluta värmekällor som inte är relevanta såsom bilar, ventilation och fastigheter.

Följ trender – och håll noggrannare koll med drönare
Vid upprepade flygningar kan mjukvaran hjälpa dig att se hur varma områden förändrar sig över åren. För att bättre kunna planera ingrepp på speciellt utsatta fjärrvärmeledningar där kringliggande infrastruktur skulle påverkas till en större grad, erbjuder vi även en mer frekvent övervakning av specifika nätsektioner via drönare.

Hör från våra kunder

Stockholm Exergi, som varit kund hos oss länge, beskriver processen och vinsterna i denna intervju.

Vill ni komma igång med spårandet av läckor i ert nät?
Kontakta oss på sales@termisk.se eller på 013 – 17 81 00 så bokar vi in en genomgång där vi kan demonstrera hur ett projekt kan se ut.

×